Úspěchy našich žáků a pedagogů - 2001/2002

  • Talent roku 2002 Kristýna Waldová

    Nejúspěšnějším žákem ZUŠ Český Krumlov se pro tento rok stala Kristýna Waldová, narozená 25.9. 1992 v Českých Budějovicích. Na klavír začala hrát u paní učitelky Martiny Beránkové v ZUŠ v Českých Budějovicích. V současné době studuje v ZUŠ v Českém Krumlově pod pedagogickým vedením učitelky Jitky Benešové    Kristýnka absolvovala úspěšně již řadu soutěží. V roce 1999 získala Čestné uznání na mezinárodní soutěži mladých klavíristů do 11 let - "AMADEUS" v Brně a rovněž 3.cenu v celostátní soutěži ZUŠ v Pardubicích. V březnu 2000 se stala laureátkou mezinárodní soutěže v Brně - 2.cena. V červnu následovala 1.cena na soutěži "Prague junior Note 2000" v Praze spolu s oceněním za mimořádnou interpretaci skladby Z.Fibicha "Furiant".Zde také získala prémii Českého hudebního fondu za nejlepší provedení soudobé české skladby J.Koreše - Tajemná jeskyně. Na podzim téhož roku se suverenně probojovala do finále prestižní světové Steinway soutěže v německém Hamburku a získala jako 8 letá 1.cenu v kategorii do 11 let. V únoru 2001 vyhrála na mezinárodní soutěži Amadeus v Brně 1.cenu a odvezla si též mimořádnou senu poroty za nejlepší výkon v I.- III. Kategorii. V dubnu letošního roku se stala devítiletá Kristýnka absolutní vítězkou ústředního kola Národní soutěže ZUŠ. Bez rozdílu kategorií nechala za sebou všechny ostatní soutěžící až do věku 26 let.
        "Kristýnka má obrovskou schopnost zaujmout a strhnout publikum," chválí svou žačku Jitka Benešová, přitom trénuje jen hodinu až dvě denně.

       V ústředním kole Národní soutěže ZUŠ v dubnu 2002 ve hře na klavír se neztratili ani další dva žáci naší školy Michael Bartoš, kterého učí Milana Matunáková, a Lucie Valčová ze třídy profesorky MgA.Marie Šimkové-Kotrčové. Michael se umístil třetí v 9.kategorii (16 a 17 let), Lucka skončila na stejné příčce v 6.kategorii (14 a 15 let).

       Anna Pípalová, ze třídy Marie Eiblové, se ve hře na violoncello probojovala do ústředního kola Národní soutěže ZUŠ v Liberci, kde získala krásné 3.místo.