Úspěchy našich žáků a pedagogů - 2002/2003

  • Krumlováci opět zazářili!

    Kolik radosti a potěšení dokáže vlévat do dětské duše hudba se mohli přesvědčit všichni přítomní na krajském kole Národní soutěže smyčcových souborů v Kulturním domě v Bechyni …

    Obrovské nadšení zavládlo mezi dětmi ze Základní umělecké školy v Českém Krumlově při vyhlašování výsledků Krajského kola Národní soutěže základních uměleckých škol, které se konalo v pátek 7.3.2003 v Kulturním domě v Bechyni. Smyčcový orchestr, houslový i violoncellový soubor si svými skvělými výkony vybojovaly první místa! Škoda jen, že do ústředního kola může postoupit pouze smyčcový orchestr. Pro ostatní kategorie je krajské kolo kolem konečným. Podaří se přesto nadšené porotě prosadit účast violoncellového souboru, který je v České republice raritou, v ústředním kole? Dětem patří velké uznání a poděkování za poctivou přípravu do soutěže a učitelům M.Eiblové a B.Novotnému dík za vysoce profesionální práci a reprezentaci školy a města Český Krumlov.

    Krajské kolo Národní soutěže ve hře na dechové a bicí nástroje v Jindřichově Hradci

    Dne 14.3. 2003 se v Jindřichově Hradci konalo krajské kolo Národní soutěže ZUŠ ve hře na dechové a bicí nástroje. Soutěžící z Českokrumlovské ZUŠ se opět vrátili s nejvyššími oceněními. Vojtěch Podroužek ze třídy Jany Kordové si na svůj hoboj vybojoval první místo a postoupil do ústředního kola. Vynikající výkon na trubku podal Tomáš Kyselka ze třídy Pavla Havlíka. Nadšená porota jeho výkon ohodnotila prvním místem s postupem do ústředního kola. Prvním místem se může pochlubit i Pavel Benda ve hře na trubku ze třídy Ladislava Kočára. Pro první kategorii (ve které soutěžil) soutěž končí v tomto kole. Miloš Petřík ve hře na pozoun (vyučuje Pavel Havlík) vybojoval druhé místo a ve hře na saxofon se na druhém místě umístila Lenka Votřelová a na třetím Kateřina Gažáková (vyučuje Jana Kordová).

    A jak dopadli v krajském kole Národní soutěže ZUŠ zpěváci?

    Dne 19.3. 2003 proběhlo krajské kolo soutěže v sólovém a komorním zpěvu, kterou pořádala ZUŠ Tábor.
    Z naší školy bylo vysláno pět sólistů, jedno duo a dvě tria.
    S velkou radostí se vrátilo pěvecké duo Tomáš Kočan a Michal Pöschl, kteří si společně s prvním místem přivezli postup do celostátního kola. Prvním místem se mohou pochlubit i sólisté Dominik Kvapil a Jana Jakešová. Druhou cenu získalo dívčí trio Anežka Urbanová, Veronika Bártová a Klára Šikutová a třetí cenu si vyzpíval jako sólista Tomáš Kočan, Zdeňka Litvanová a trio Marcela Šmejkalová, Alena Máčová a Zdeňka Litvanová.
    Z úspěchu svých žáků mají velkou radost i učitelé Zuzana Vrbová a Mgr.Lukáš Holec.

    Vojta Podroužek "mistrem Čech"

    Od 2. do 4.5 2003 se do moravského Uničova sjeli nejlepší žáci základních uměleckých škol České republiky, aby ve hře na nejrůznější dechové nástroje a bicí předvedli své umění.
    Ústředního kola Národní soutěže ZUŠ se zúčastnilo 130 dětí z 90 hudebních škol. Mistrovské výkony zejména starších účastníků udivily a nadchly posluchače i porotce a potvrdily stále vzrůstající profesionalitu a kvalitu výuky v mnohých zákl.uměleckých školách naší republiky. Z Jihočeského kraje bylo vysláno devět hudebníků,z toho dva žáci ze ZUŠ Český Krumlov.
    Hobojista Vojtěch Podroužek ze třídy uč.Jany Kordové vyhrál 1. cenu a spolu s ní byl navíc vyhlášen jako nejlepší hráč v oboru hry na hoboj. Za klavírního doprovodu Aleny Švepešové vystoupil také na koncertě vítězů.



    Trumpetista Tomáš Kyselka, jeho učitel Pavel Havlík a korepetitorka Lea Raffesbergová se radují ze získání 2.ceny ve III.kategorii.

    Krásného výsledku dosáhlo také chlapecké pěvecké duo Tomáš Kočan s Michal Pöschlem v ústředním kole Národní soutěže ZUŠ ve Šternberku, kde získalo 3.cenu. Oba zpěváci navštěvují pod vedením uč. Lukáše Holce pěvecký sbor Medvíďata a již nyní vědí, stejně jako Vojta s Tomášem, že se hudba stane jejich životním posláním.

    Ústřední kolo Národní soutěže ZUŠ smyčcových souborů a orchestrů

    Smyčcový orchestr pod vedením Bohumila Novotného zazářil na 1. místě. Gratulujeme!